runner cyclist skio
Inov-8
nsc
monarex
atex
NLC
Nadacia SPP
Aone
Metrostav
BSK
Freeway

Ocamp 2017 v Řásnej

  • Vytvoril: Richard Balogh
  • Dátum: 17.07.2017 21:54:50

Viac ako 70 účastníkov má za sebou ďalší O-camp, ktorý pripravili členovia TJ Farmaceut a ŠK Sandberg z Bratislavy pre všetkých orienťákov. Tento rok sme si odskočili na Vysočinu, južne od Jihlavy, neďaleko obce Řásná.

O tom, že náš výber terénu bol naozaj dobrý, svedčí aj to, že sa tu uskutočnili aj tohtoročné viacdenné preteky HSH-Vysočina Cup. Krásne prostredie nenechalo ľahostajných ani nás a stalo sa úžasným priestorom na zlepšovanie orientačných techník. Využili sme ho najmä na nácvik a zdokonaľovanie behu v teréne podľa azimutu. Účastníci boli rozdelení do troch skupín podľa vekových kategórií a skúseností a celý týždeň pracovali pod vedením svojich trénerov. Chtiac-nechtiac museli všetci svoje postupy poukazovať trénerom a rozobrať s nimi svoje chyby. Staviteľmi tratí boli Maroš Bukovác, Rišo Balogh a Alena Bukovácová. Trénermi v jednotlivých skupinách boli: Rišo a Hanka Baloghovci, Monika a Marek Urbanovci,  Barbora Vorlíčková a Alena Bukovácová. O desiate a olovranty sa vzorne starali Janka Pajgerová a Peťa Rebrová za pomoci ostatných dospelých.

Absolvovali sme viac ako 10 mapových tréningov: od klasiky cez okruhy či šialený šprint až po špecifické tréningy na nácvik azimutov a základov kartografie. Spestrenie priniesli šťavnaté štafety, náročný nočák, či foto-orienťák v renesančnom Telči. Keďže decká cez prázdniny potrebujú aj oddych, využili sme blízky rybník Velkopařezitý a vo vode sme strávili niekoľko hodín. Voda zhora nám spestrila aj zopár trénigov, najviac si to asi zlízli asi účastníci nočného orienťáku. Zvládli sme aj jeden turistický výlet na hrad Roštejn (11 km),  každodennú rannú rozcvičku  či tancovačku pre najmenších.

Len pre predstavu, priemerný účastník zaradený do strednej kategórie B za celý pobyt absolvoval 12 tréningov, spolu absolvoval asi 170 dohľadávok na cca 50 km trati. To sa dá porovnať s absolvovaním jednej kompletnej sezóny oblastného rebríčka Západ! Pevne veríme, že sa nadobudnuté skúsenosti prejavia už na prázdninových viacetapových pretekoch, na ktorých sa znova zídeme.

Už sa na vás tešíme zasa o rok... 

Kto chce vedieť viac, na stránke TJ Farmaceut nájdete linky na fotky a výsledky tréningov: http://fba.orienteering.sk/?p=2800

comments powered by Disqus