runner cyclist skio
Inov-8
nsc
monarex
atex
NLC
Nadacia SPP
Aone
Metrostav
BSK
Freeway

Majstrovstva sveta v orientačnej cyklistike WMTBOC 2018 (Zwetll, Rakusko, 5. -13.8.2018)

  • Vytvoril: K. Papugová
  • Dátum: 07.08.2018 23:34:31

Matej Müller si po minuloročných a tohtoročných úspechoch zabezpečil miesto v 4. rade z 8., Štefan Šurgan štartoval zo 7. rady, takže mal hneď v úvode dosť práce prepracovať sa dopredu. Jeho snaha o lepšie začlenenie do vedúcej skupinky sa mu stala osudnou hneď na druhej kontrole, keď si zvolil úplné odlišný postup, ktorý, keby bol dotiahnutý do úspešného konca, zaručil by mu posun medzi 25 najlepších jazdcov. To sa nanešťastie nestalo, Štefan v rýchlosti prehliadol správnu odbočku a v konečnom dôsledku stratil približné minútu. Tato chyba hneď v úvode mu na  psychickej pohode nepridala. Napriek tomu, po prvom kole sa na verejnom úseku pohyboval v prvej polovici štartového pola. V druhom kole ale prišli menšie zaváhania a približné v polovici trate sa musel Štefan popasovať aj s opravou reťaze. Tieto technické problémy ho posunuli výrazne do konca štartového pola a posledne, tretie kolo išiel už len v tréningovom tempe. Nakoľko bol tento terén naozaj mapovo zaujímavý, rozhodol sa využiť tuto možnosť a ešte sa trošku rozmapovať pred zajtrajším middlom. 

Matej Müller mal opačný priebeh pretekov. Hneď na 4. kontrole urobil väčšie chyby, približne 7 minút a zvyšok trate túto stratu už len sťahoval. Matej sa po prvom kole pohyboval na konci štartového pola a ostatných pretekárov začal výraznejšie sťahovať až v poslednom kole. Taktiež sa mu podarilo aj stratiť fľašku hneď v úvode trate, takže do cieľa prišiel mierne dehydratovaný.

Oficiálne výsledky boli zverejnené až neskoro večer, pretože bolo podaných viacero protestov kvôli nedovolenému križovaniu mimo ciest. Diskvalifácia neobišla napr. ani víťazky v ženskej elitnej kategórii. Podľa neoficiálnych výsledkov obsadil Matej Müller 56. miesto a Štefan Šurgan 71. miesto.

Oficiálne výsledky – TU

comments powered by Disqus