runner cyclist skio
Inov-8
nsc
monarex
atex
NLC
Nadacia SPP
Aone
Metrostav
BSK
Freeway

EYOC - pódiové umiestnenie v štafetách!

  • Vytvoril: Jana Macinská
  • Dátum: 27.06.2023 21:08:25

V nedeľu sa na Dorasteneckých majstrovstvách Európy súťažilo v štafetách. Mladší aj starší dorastenci predviedli výborné výkony a o konečnom umiestnení v obidvoch prípadoch rozhodla 1 sekunda.

 

Mladší dorastenci M16 vybehli na trať v poradí Matej Balogh, Michal Dolný a Daniel Šmelík a všetci traja predviedli vyrovnané výkony. Matej dobehol z prvého úseku na 6. mieste so stratou necelé 3 minúty na dvojicu Čech-Švajčiar. Michal na trati bežal samostatne, rozostup od pretekárov pred ním aj za ním bol cca 1 minúta. Celý čas držal 6. miesto. Daniel to na poslednom úseku nemal jednoduché. Na trati bežal spolu s Britom a o konečnom umiestnení sa rozhodlo až na cieľovej čiare. Vďaka lepšiemu dobehu o 1 sekundu sa môžeme tešiť zo 6. miesta!

 

 

Oveľa viac sa poradie medzi krajinami miešalo u starších dorastencov M18.  Náš 1. úsek Filip Bukovác dobehol v závere 4-členného balíka na 13. mieste. Na 2 úseku sa Filip Jančík postupne prepracoval na začiatok tohto balíka a prebehol ešte Brita a Litovčana. Adamovi Trepáčovi predával na 9. mieste s minútovou stratou na 7. a 8. miesto. Adam na záverečnom úseku predviedol naozaj super výkon a celkovú stratu na prvé 1. miesto sa mu dokonca podarilo znížiť. Trošku smoly mal v záverečnom šprinte, kde o sekundu nestihol predbehnúť Čecha a našej štafete tak patrí 7. miesto.

 

Štafeta starších dorasteniek W18 v zložení Rebecca Herna, Tereza Kendrová a Ema Michačová skončila na konečnom 17. mieste.

 

comments powered by Disqus