runner cyclist skio
Inov-8
nsc
monarex
atex
NLC
Nadacia SPP
Aone
Metrostav
BSK
Freeway

Juniorské Majstrovstvá sveta (JWOC) 2023, Rumunsko

  • Vytvoril: Adam Jonáš
  • Dátum: 03.07.2023 11:07:53

Včerajšou otváracou ceremóniou sa oficiálne začínali 32. Juniorské MS v OB v rumunskom Baia Mare. Spomedzi 41 zúčastnených krajín (napr. aj orienťácky netradičné krajiny ako Brazília, Egypt či Juhoafrická rep.) je na mieste aj naša slovenská 10-členná výprava.

 


 


Z dievčat máme nasadené vekom ešte dorastenky, ktoré majú premiéru na JWOCu. Idú si pre cenné skúsenosti a určite aj nezabudnuteľné zážitky, ako to na tomto podujatí býva. Predstavia sa nám dve západoslovenské pretekárky Tereza Kendrová a Rebecca Herna.

Z chlapcov sa nám predstavia niektorí tiež ešte len dorastenci, ale aj vekom plnohodnotní juniori. Na silné umiestnenia zo šprintu má určite ambície Filip Jančík – čerstvý vicemajster Európy z EYOCu. V opačnom spektre bežeckých disciplín OB – tých lesných, budú citeľne vysoké ciele od Martina Roháča, ktorý preukázal silnú formu počas nedávnej MČR na klasickej trati, kde obsadil v silnej konkurencii s medailistami z JWOCu 4. miesto. Ako junior sa zúčastní aj ďalší východoslovenský pretekár Richard Sláma, pre ktorého je to ako premiéra, tak aj derniéra, čo sa týka JWOCu. Premiéru z minulého roku už majú za sebou dorastenci Filip Bukovác, Tomáš Kasza aj Adam Trepáč, no skúseností nie je nikdy dosť a každý reprezentačný štart je veľmi cenný príspevok do rozvoja kariéry mladého orienťáka. Ako už chalani ukázali na tohtoročnom EYOCu, majú slušné predpoklady do budúcich rokov na štafetu.

Realizačný team pozostáva z dvoch trénerov – skúsený Karol Hierweg st. a hlavný tréner Dušan Sláma.

Počas tohto pre pretekárov mentálne aj fyzicky náročného týždňa (2-9.7) čaká našich reprezentantov 5 disciplín – 2 šprintové a 3 lesné. Rozhodujúce budú rôzne faktory – pri každej disciplíne iné: fyzická pripravenosť, schopnosť rýchlej voľby v uliciach Baia Mare, precízna mapová technika vo zvlnených svahoch rumunskej časti Karpatského oblúku alebo to najuniverzálnejšie a najdôležitejšie – mentálna vyrovnanosť. Začíname dnešným šprintom, ktorý má nulový štart trochu netradične, až v druhej polovici dňa – 15:30 nášho času

Takéto sú štarty našich reprezentantov prepočítané na náš čas:

Adam Trepáč - 15:51
Filip Bukovác - 16:21
Filip Jančík - 16:26
Tereza Kendrová - 16:44
Martin Roháč - 16:52
Rebecca Herna- 17:16
Richard Sláma -17:27
Tomáš Kasza – 17:29

Štartovné časy sú v divácky priaznivej dobe – nájdite si čas a fandite našim! Držíme palce a veľa šťastia!

Link na live sledovanie: https://www.jwoc2023.ro/live-sprint/

comments powered by Disqus