runner cyclist skio
Inov-8
nsc
monarex
atex
NLC
Nadacia SPP
Aone
Metrostav
BSK
Freeway

IS SZOŠ - novinky

  • Vytvoril: SZOŠ
  • Dátum: 09.04.2021 00:19:38

Keďže momentálna situácia zatiaľ pretekom nepraje, radi by sme aspoň v krátkosti informovali o novinkách a zmenách v IS SZOŠ, ktoré boli nasadené počas uplynulých týždňov.

Štatistiky

Do systému boli pridané sumárne štatistiky po jednotlivých sezónach (rokoch), nájdete ich v menu "Štatistiky". Cez filter je možné vybrať konkrétny rok (dáta v IS sú momentálne dostupné od roku 2016). Štatistiky majú veľký potenciál aj do budúcna, ak dôjde k naplneniu IS SZOŠ historickými dátami (minimálne z medzinárodných podujatí). Jedná sa o prvotnú sadu štatistík, v prípade záujmu o ďalšie relevantné štatistiky ich je samozrejme možné rozšíriť.

API rozhranie

Vzniklo nové API rozhranie, cez ktoré môžu kluby získať prístup k dátam z IS SZOŠ. Momentálne umožňuje čítanie informácií o pretekoch, pretekároch, registráciách, kluboch, prihláškach a výsledkoch. Tiež je cez toto API možné riešiť agendu prihlasovania na preteky (napr. napojením na vlastný prihlasovací systém klubu). API zatiaľ neumožňuje správu pretekov, výsledkov, prihlášok, alebo tiež iné administratívne úkony, ale v prípade záujmu je to možné v budúcnosti doplniť (zatiaľ na tieto činnosti existujú offline importy/exporty - IOF XML, a pod.). Informácie o API nájdu vedúci klubov v IS SZOŠ priamo v menu pod položkou "API".

Medzičasy

Pribudla tiež podpora medzičasov pri výsledkoch. IS SZOŠ bude ukladať medzičasy z nahrávaných výsledkov a bude ich možné zobraziť v podobnej forme, ako v programe winsplits (ktorý sa používa vo veľkej miere doteraz). Aj tu sa jedná o pilotné nasadenie novej funkcionality, takže treba počítať ešte s rôznymi vylepšeniami a úpravami.

Tvorba kalendára pretekov

Novinka bola nasadená koncom minulého roka a umožňuje tvorbu kalendára na nasledujúce roky. Kluby sa môžu prihlásiť (vyjadriť záujem) o niektorý z vypísaných termínov pretekov a po ukončení procesu výberu systém automaticky vytvorí konkrétne preteky. Na termíny na ďalší rok je možné sa prihlasovať hneď, ako ich sekcia OB vypíše.

A niekoľko ďalších vylepšení a opráv.

comments powered by Disqus