runner cyclist skio
Inov-8
nsc
monarex
atex
NLC
Nadacia SPP
Aone
Metrostav
BSK
Freeway

Majstrovstvá Európy dorastu 2021 - štafety

  • Vytvoril: Jana Macinská
  • Dátum: 21.08.2021 18:31:44

Majstrovstvá Európy dorastu v Litve dnes pokračovali štafetami, ktoré mali rovnaké centrum aj pretekový priestor ako dlhá trať. Terény boli znovu fyzicky aj mapovo náročné, čo sa prejavilo chybami viacerých pretekárov a poradie štafiet sa v priebehu pretekov miešalo. Výkonom aj výsledkom nás potešili starší dorastenci!

 

Na fotke Martin Roháč, 1. úsek štafety M18

 

V kategórii W16 bojovali o 1. miesto štafety Česka a Fínska. V cieli tretieho úseku sa nakoniec z víťazstva radovali Fínky, keď o 30 sekúnd porazili Češky. Na 3.mieste už s väčšou stratou skončili Maďarky. Naše mladšie dorastenky bežali v zložení Rebecca Herna, Ema Michačová, Tereza Kendrová a v priebehu pretekov sa pohybovali najlepšie na 5.mieste. Nakoniec v cieli skončili na 12. mieste z 21 štafiet.

Titul v kategórii W18 získali Švédky len 18 sekúnd pred Fínkami, ktoré pokazili úvod a postupne sťahovali stratu. Tretie skončili reprezentantky Ruska. Slovenky si predávali štafetu v poradí Petronela Filipová, Natália Ježíková a Gabriela Trepáčová. Podľa medzičasov im preteky nevyšli a finišovali na 18.mieste z 23 štafiet.

Jasným víťazom v kategórii M16 sa stali Dáni, ktorí viedli počas celého priebehu štafiet. Na 2.mieste skončili favorizovaní Češi a na 3.mieste štafeta Estónska. Z našej štafety predviedol skvelý výkon Filip Bukovac na 1. úseku, keď Filipovi Jančíkovi predával štafetu na 3.mieste. Jemu ani Tomášovi Kaszovi sa už tak nedarilo a dobehli na konečnom 21.mieste.

Medzi staršími dorastencami v M18 dobehli prví Nórski reprezentanti pred Čechmi a z 3.miesta sa tešili domáci Litovci. Skvelý a vyrovnaný výkon predviedli všetci traja členovia našej štafety - Martin Roháč, Maximilián Kubík a Tomáš Šipoš. Martin Roháč odovzdával na 4. mieste, Maximilián Kubík mierne klesol na 9.miesto a Tomáš Šipoš doviedol štafetu na výslednej 8. pozícii. Gratulujeme k tomuto peknému výsledku!

Všetky informácie nájdete na stránke pretekov: https://eyoc2021.lt/

Zajtra o 9:00 začína štart Šprintu.

comments powered by Disqus