runner cyclist skio
Inov-8
nsc
monarex
atex
NLC
Nadacia SPP
Aone
Metrostav
BSK
Freeway

Majstrovstva sveta v orientačnej cyklistike WMTBOC 2018 Middle, 8.8.2018

  • Vytvoril: K. Papugová
  • Dátum: 09.08.2018 21:28:40

Majstrovstva sveta v orientačnej cyklistike pokračovali v stredu pretekmi na strednej trati. Na štarte sme mali oboch našich pretekárov, ktorí sa museli vysporiadať s extrémnymi horúčavami. Štefan Šurgan štartoval na začiatku 11:18, Matej Müller až 13:06. Pretekári sa v lese poriadne vytrápili. Fyzicky a mapovo náročný terén v kombinácii s vysokými teplotami donútili viacero jazdcov preteky vzdať. Ani tato disciplína sa nezaobišla bez protestov. Na trati boli 4 diskutabilne miesta, o ktorých nakoniec musela rozhodovať jury. Taktiež bolo veľa pretekárov diskvalifikovaných za vynechanie kontroly, ktorá bola v nepriehľadnej spleti ciest.

Naši chlapci si počínali statočne. Štefan Šurgan podal veľmi dobrý mapový a fyzicky výkon a svojim časom by sa dostal do top 30, nanešťastie ale zle vyhodnotil jednu spojnicu medzi cestami (bola to hrubá vrstevnica, ktorá ale pripomínala skôr oranžovú farbu, ktorou sú v mape kreslene úseky, cez ktoré je povolene jazdiť v teréne mimo ciest) a tým pádom bol diskvalifikovaný. Riešili sme tento problém s organizátormi, uznali že je to chyba mapy a tlače, ale ani protest by nám nepomohol k tomu, aby Štefana od-diskvalifikovali. 

Matej Müller bol po Mass štarte, stále mierne dehydratovany, čo sa prejavilo aj na Middli. Asi na 5. kontrole sa začal cítiť veľmi zle, horúčavy mu nepridali a v konečnom dôsledku bol len rad, že dorazil do cieľa. Počas trate urobil jednu väčšiu chybu a dve menšie zaváhania, plus si nevyberal úplne najvýhodnejšie voľby postupov. Mapové chyby ale pramenili z Matejovho zlého fyzického rozpoloženia. Jeho výkon mu ale priniesol 37. miesto.

comments powered by Disqus