runner cyclist skio
Inov-8
nsc
monarex
atex
NLC
Nadacia SPP
Aone
Metrostav
BSK
Freeway

Online (e-Šport) súťaže

  • Vytvoril: sekcia PO
  • Dátum: 20.05.2020 11:05:37

V IOF se naplno rozbehlo on-line (e-Sport) pretekanie. Aj v koronavirusovej dobe si môžete zasúťažiť s tými najlepšími nielen v presnej orientácii.

Keďže sme boli tak ako aj ostatní pripútaní k svojim príbytkom a izolovaní od viacpočetných skupín, spojili sa presní orientátori z viacerých krajín (patríme medzi nich) a vrhli sa na vytváranie rôznych virtuálnych pretekov. Metodiky a formáty sú rôznorodé a bohužiaľ aj tak spôsoby šírenia infomrmácií o konaní týchto akcií. Jedna prekvapivá vec sa ale podarila. IOF zmenila prístup k e-športom a zvlášť k presnej orientácii a povolila zverejňovanie týchto virtuálnych akcií v rámci (momentálne skoro prázdného) IOF eventoru. Ak má niekto záujem aj o iné udalosti, ktoré nie sú v eventoru, alebo sa už uskutočnili a chcete si ich vyskúšať, nájdete ich v tomto dokumente. V záložke coming events nájdete prichádzajúce a v záložke past events tie minulé.

No a prvou lastovičkou v eventorovom zozname se stala medzinárodná séria pretekov T.O.R.U.S. Cup 2020, ktorú iniciovala fínsko-česko-slovenská skupina (Petteri Hakala, Juha Hiirsalmi, Ari Tertsunen, Libor Forst a Ján Furucz) a ktorá sa bude prevádzkovaž na českom TempO trenažéri. Stavitelia použili fotky a mapy z rôznych terénov a rôznych častí Európy, takže sa je na čo tešiť. Spôsob prihlásenia, program, pravidlá a dalšie informácie nájdete na stránke pretekov. 1. kolo sa uskutočnilo včera. 2. kolo je na pláne tento štvrtok, pričom autorom tratí je Slovensko.

Ak máte zajtra okolo 16 čas, tak vám doporučujem aj virtuálne preteky v Miláne, kde sa môžete prebehnúť pomocou Google Street View a pár orientačných máp. Viac informácií nájdete na tejto stránke.

comments powered by Disqus