runner cyclist skio
Inov-8
nsc
monarex
atex
NLC
Nadacia SPP
Aone
Metrostav
BSK
Freeway

Tereza Šmelíková na Portugal "O" meetingu

  • Vytvoril: Jana Macinská
  • Dátum: 17.02.2024 15:27:23

Ďalšie cenné body do svetového rankingu (WRE) sa rozdávali uplynulý týždeň v portugalskej Almeide. V polootvorených terénoch s množstvom skalných útvarov sa blysla Tereza Šmelíková a svojim výkonom opäť potvrdila, že je momentálne nepostrádateľnou súčasťou slovenského tímu. V 1. etape (WRE) skončila druhá, keď za najrýchlejšou Aleksandrou Hornik zaostala 0:41min.

Tereza Šmelíková na fotke druhá zprava.

Druhá etapa Long sa nezapočítavala do WRE. Tam po nie veľmi vydarených úvodných troch kontrolách zaostávala za líderkou už viac ako 5 minút. Na zvyšku trate ale predviedla konzistentný mapový a bežecký výkon, čo jej nakoniec vynieslo deviate miesto.

Tretia etapa bola znovu súčasťou WRE a Tereza sa opäť dostala na stupeň víťazov s mankom 1:44 min za víťaznou Sabinou Aumo, obsadila 3. miesto.

Tereza Šmelíková na 3. mieste.

 

V záverečnej 4. etape POM s hendikepovým štartom vybiehala do lesa na štvrtej pozícii. Úvodná pol hodina pretekov naznačovala, že Tereza bola na dobrej ceste za solídnym celkovým umiestnením na tohtoročnom Portugal O Meeting, no žiaľ pre zranenie trať nedokončila. Podľa jej vyjadrení zranenie nie je vážne a naďalej pokračuje v tréningovom procese.

Viac info o pretekoch: https://pom.pt/2024/

Fotky: Portugal "O" Meeting

comments powered by Disqus