runner cyclist skio
Inov-8
nsc
monarex
atex
NLC
Nadacia SPP
Aone
Metrostav
BSK
Freeway

WMTBOC 2019, Šprint

  • Vytvoril: Katarína Papugová
  • Dátum: 28.07.2019 21:03:02

Prvý súťažný deň majú naši reprezentanti za sebou. Šprint bol na MTBO pomery orientačne veľmi náročný a netypicky postavený (možno by sa skôr hodil na bežecký OB).

Naši reprezentanti sa s ním ale popasovali najlepšie ako mohli a až na pár zaváhaní podali veľmi solídne výkony. Najlepšie umiestnenie vybojovala Natália Tyszová, ktorá obsadila v ženskej elite delené 19.miesto. V mužskej elite sa lepšie darilo Matejovi Mullerovi, ktorý obsadil 40.miesto. Štefan Šurgan sa zaradil vo výsledkovej listine na 58. priečku.

Zhodnotenie reprezentantov:

Matej: Mapa veľmi náročná s veľa detailami a záludnosťami a sem tam nejasnosti, ale inak veľmi zaujímavý šprint. Podľa mňa trošku netradičný pre MTBO. Fyzicky som sa cítil asi dobre, ale neviem to presne zhodnotiť, lebo pri takto ťažkej mape sa mi nedalo ísť naplno, lebo by som sa hneď stratil.

Natália: Šrint bol veľmi orientačne náročný, mapovo najťažší, aký som kedy išla. V spleti podchodov a uličiek bolo pre mňa náročné vôbec nájsť cestu ku kontrole a viackrát som pri detailnejšom čítaní mapy musela zastaviť. V závere sa nakopili menšie záseky. Umiestnenie v 1. dvadsiatke hodnotím síce veľmi pozitívne, ale môj odstup na víťazku je priepastný.

 

Výsledky:

M21E: 1.miesto Grigory Medvedev (RUS), 2.miesto Anton Foliforov (RUS), 3.miesto Yoann Courtois (FRA), 40.miesto Matej Muller (+4:02), 58.miesto Štefan Šurgan (+6:16)

W21E: 1.miesto Emily Benham Kvåle (GB), 2.miesto Veronika Kubínová (CZE), 3.miesto Clare Dallimore (CZE), 19.miesto Natália Tyszová (+4:28)

Oficiálne výsledky spolu s medzičasmi zo šprintu si môžete pozrieť tu: http://wmtboc2019.dk/sprint/official-results/

          

comments powered by Disqus