runner cyclist skio
Inov-8
nsc
monarex
atex
NLC
Nadacia SPP
Aone
Metrostav
BSK
Freeway

WUOC 2022

  • Vytvoril: Juraj Hammer
  • Dátum: 15.08.2022 10:22:28

Šampionátmi preplnené leto sa blíži ku koncu a väčšina vrcholových bežcov uberá na obrátkach pred záverečnými prípravami na domáce majstrovské súťaže. Ale nie všetci majú dopriaty tento luxus. Predtým než sa navrátia do auditórií preplnených ozvenami nudných prednášok a opäť v knižniciach zacítia stuchnutý zápach pomaly rozkladajúceho sa papiera, pre študentov vysokých škôl nastal čas, keď sa musia blysnúť s ich "magnum opus".

Švajčiarska obec Magglingen, ponúkajúca panoramatické výhľady na mesto Biel a jeho priľahlé jazero, bude v nasledujúcom týždni centrom univerzitných majstrovstiev sveta v orientačnom behu. Od stredy (17.8) čaká pretekárov vyčerpávajúci program, keď organizátori pre nich pripravili päť pretekov v piatich súťažných dňoch. Po vynechanom európskom šampionáte v akcii opäť uvidíme Ľubku Weissovú a Tamaru Miklušovú. So skúsenosťami z juniorskej kategórie sa do reprezentačného dresu oblečie aj Tereza Šmelikova, ktorá má vo svojom resumé 14. miesto z middlu z univerzitných majstrovstiev Európy v 2019. Iba desať dní po majstrovstvách Európy, s limitovaným časom na rekonvalescenciu, sa na štart postavia Jakub Chupek, Daniel Pompura a Adam Jonáš. Skúsené mužské trio ešte doplní univerzitný freshman Martin Roháč, pre ktorého, napriek mladému veku, veľké podujatia nie sú vôbec veľkou neznámou.

Počínanie našich nádeji môžete sledovať na https://wucorienteering2022.ch/. Organizátorom je naplánovaný aj živý televízny prenos zo šprintu a middlu.

comments powered by Disqus